Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Σε επιτήρηση ακόμη τέσσερις χώρες της Ε.Ε.

Πληθαίνει ο αριθμός των κρατών που τελούν υπό καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης εκ Βρυξελλών και .. χαλαρώνει η προθεσμία που τους δίδεται για να προσαρμοστούν, ανοίγοντας τον δρόμο και για την Ελλάδα.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανανακοίνωσε σήμερα τις συστάσεις της για τον τερματισμό του υπερβολικού ελλείμματος (ανω του 3% του ΑΕΠ) που έχουν τέσσερα ακόμη κράτη, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία και η Ρουμανία. Πρόκειται για τις ίδιες συστάσεις που έγιναν τον Μάρτιο στην Ελλάδα και την υποχρέωναν να "προσαρμοστεί" έως το τέλος του 2010. πρόκειται για θέση που μέχρι σήμερα προασπίζεται και η κυβέρνηση, παρά τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προβλέπουν ύφεση στην ελληνική οικονομία.

Τώρα, τον δρόμο της επιτήρησης λαμβάνουν ακόμη τέσσερα κράτη εκ των οποίων μόνο η Μάλτα πρέπει να τα καταφέρει έως το 2010, η Λιθουανία και η Ρουμανία έως το 2011 και η Πολωνία το 2012. Αποφασίστηκε επίσης ότι η Ουγγαρία, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μπορεί να λάβει παράταση για το 2011. Η παραπάνω απόφαση σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη ενισχύει το σενάριο παράτασης της επιτήρησης και για την Ελλάδα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com