Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

ΟΟΣΑ προς Ελλάδα: Μεταρρυθμίστε επιτέλους το Ασφαλιστικό, αντιμετωπίστε τη φοροδιαφυγή

Να επιλύσει επιτέλους το πρόβλημα της φοροδιαφυγής, να ελέγξει τις δαπάνες και να προχωρήσει άμεσα σε μεταρρυθμίσεις στο σύστημα συνταξιοδότησης και ασφάλισης συστήνει στην Ελλάδα ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Στην έκθεση Economic Outlook που δημοσιοποιήθηκε


επισημαίνει ακόμη ότι το υψηλό χρέος που παρεμποδίζει την προώθηση πακέτων ενίσχυσης της οικονομίας στην χώρα μας αναμένεται να δημιουργήσει έλλειμμα 6,1% στον κρατικό προϋπολογισμό κατά το 2009, ποσοστό που θα σκαρφαλώσει στο 6,7% για το 2010.

Παράλληλα προβλέπει επιβράδυνση 1,3% για την ελληνική οικονομία, καθώς απ’ ότι φαίνεται η αναβάθμιση των προβλέψεων του οργανισμού για την ανάπτυξη των 30 χωρών του ΟΟΣΑ δεν αγγίζουν τη χώρα μας.

Η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του οργανισμού πρόκειται να παρουσιάσει κατά το 2009 αρνητικό ΑΕΠ -1,3% και να επιστρέψει σε αναιμική ανάπτυξη 0,3% κατά το 2010.

Σημαντική υποχώρηση πρόκειται να καταγράψουν οι εξαγωγές, οι οποίες σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΟΟΣΑ θα υποχωρήσουν 23,4% για το 2009, ενώ η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 9,5% φέτος, σκαρφαλώνοντας στο διψήφιο πλέον 10,3% κατά το έτος 2010.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com