Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Αντιπολιτευτικά πυρά για το κυβερνητικό χαράτσι

Τα πυρά της αντιπολίτευσης συγκέντρωσαν τα σκληρά φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου. «Δεν θίγουν ουσιαστικά την τεράστια κερδοφορία της πλουτοκρατίας», εκτίμησε το ΚΚΕ. «Για μεγάλη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ. Έρχονται «άγριες μέρες για τους μη προνομιούχους» προειδοποίησε ο ΛΑΟΣ.


"Συμβολικά" χαρακτήρισε τα μέτρα του Γ. Παπαθανασίου το ΚΚΕ, τονίζοντας πως "τα τέλη κυκλοφορίας και η έκτακτη εισφορά των κατόχων σκαφών αναψυχής και ο ειδικός φόρος στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού δεν είναι μέτρα που θίγουν ουσιαστικά την τεράστια κερδοφορία της πλουτοκρατίας. "Οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιπαλέψουν τις νέες αυξήσεις και τους έμμεσους φόρους στα καύσιμα, τα καρτοκινητά κ.α. Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κινούνται στην κατεύθυνση να φορτωθούν τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Ενισχύουν το άδικο αντιλαϊκό φορολογικό σύστημα, που φοροαπαλλάσσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ενώ τις στηρίζει πολύμορφα με δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού και κοινοτικά κονδύλια.", προσθέτει το ΚΚΕ και καλεί τους "εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να απορρίψουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή τους"

Νέα μεγάλη φορολεηλασία, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει, μέσα στην καλπάζουσα κρίση, τα ασθενέστερα στρώματα, προχώρησε σήμερα σε μια νέα μεγάλη φοροεπιδρομή σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων.", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης. Επισήμανε δε, πως "η κυβερνητική πολιτική και το απαράδεκτο καθεστώς της κοινοτικής επιτήρησης σπρώχνουν την οικονομία και τον ελληνικό λαό σε πολύ μεγάλα αδιέξοδα".

"Φορομπηχτικά" χαρακτήρισε τα μέτρα ο ΛΑΟΣ

"Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι πρόγευση αυτών που θα ακολουθήσουν. Είναι πέρα από σίγουρο ότι έρχονται πολύ άγριες ημέρες για τους μη προνομιούχους", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Κ. Αιβαλιώτης
 
website counter
friend finderplentyoffish.com