Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Επαναπροκηρύσσονται 2.584 θέσεις ωρομισθίων στο υπουργείο Πολιτισμού

Στην ανάκληση της προκήρυξης 2.584 θέσεων έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου (ωρομίσθιου προσωπικού) προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνοντας ότι οι εν λόγω θέσεις θα επαναπροκηρυχθούν εντός της εβδομάδας.


Όπως τονίζει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση αρρυθμίων και αποκλίσεων από τις σαφείς οδηγίες που έδωσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου στις αρμόδιες για τις προσλήψεις υπηρεσίες, οι οποίες δεν προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις αυτές.

"Ουσιαστικά, δεν κατόρθωσαν να υπερβούν πρακτικές και αγκυλώσεις του παρελθόντος, αδυνατώντας να τηρήσουν απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας.", σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι οι παρατυπίες διαπιστώθηκαν από την Ομάδα Εργασίας που συστήθηκε πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων, προκειμένου να διαπιστώσει - στο πλαίσιο δειγματοληπτικής εξέτασης - την εφαρμογή των αντικειμενικών κριτηρίων και των αρχών της διαφάνειας, αλλά και να συνδράμει στη διερεύνηση όλων των τυχόν ενστάσεων και καταγγελιών.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010, η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ανακοίνωσε στους αρμόδιους προϊσταμένους των Γενικών Διευθύνσεων την ανάκληση όλων των προκηρύξεων και την επαναπροκήρυξη των θέσεων με νέα διαδικασία.

Η νέα διαδικασία προβλέπει ενιαίο τύπο προκηρύξεων -που είναι ήδη έτοιμος- και εκπόνηση ειδικού μηχανογραφικού προγράμματος εισαγωγής των στοιχείων για την απόλυτη πλέον εφαρμογή των κριτηρίων του Ν. 2190/1994.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να παρατείνει τα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία για τρεις τουλάχιστον εβδομάδες ακόμα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com