Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευσης ο Αντ. Σαμαράς, με τα συνθήματα της ΟΝΝΕΔ

Με νεολαιίστικους όρους μίλησε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, στην 7η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ, καλώντας το ακροατήριό του σε μια νέα δημοκρατική επανάσταση και στη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής μεταπολίτευσης. Στην πραγμάτωση αυτού του στοιχήματος ο κ. Σαμαράς κάλεσε τους ΟΝΝΕδίτες να προχωρήσουν στην εκλογή του προέδρου τους από τη βάση. Από το βήμα της ΟΝΝΕΔ, ο κ. Σαμαράς κλιμάκωσε την κριτική του στην κυβέρνηση.


Χαρακτήρισε ως προσωπικό του συμβόλαιο με τους πολίτες την απόδοση περισσότερης Δημοκρατίας, ευκαιριών και ανάπτυξης για όλους και σε αυτό το πλαίσιο κάλεσε τους νέους και τις νέες της Ν.Δ. να προχωρήσουν σε άνοιγμα προς την κοινωνία με εκλογή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ από τη βάση.

Σε ένα οικείο και γνώριμο ακροατήριο, ο κ. Σαμαράς, που συνέδεσε την απαρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας από το χώρο της νεολαίας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επικαλέστηκε και τη "δυσαρέσκεια" κυβερνητικών στελεχών για να της καταλογίσει, λάθη, παλινωδίες και σκηνικό ακυβερνησίας.

Επαναλαμβάνοντας τις αιτιάσεις της Ν.Δ. για το μεταναστευτικό και τις κυοφορούμενες αλλαγές στο εκλογικό σύστημα, "συμβούλεψε" την κυβέρνηση, ότι εάν θέλει να υιοθετήσει το γερμανικό μοντέλο καλό θα ήταν να αξιοποιήσει και το μοντέλο Σρέντερ για το μεταναστευτικό.

Συγκεκριμένα για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος απέρριψε κατηγορηματικά εκλογικά νομοσχέδια που -όπως είπε- κάνουν τα κόμματα πιο αρχηγικά και τους βουλευτές εξαπτέρυγα του κάθε αρχηγού.

Ταυτόχρονα, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ για σύγχυση και παλινωδίες, "μια εικόνα που εξέπληξε και εμάς" -όπως είπε- και χαρακτήρισε υποχρέωση της Ν.Δ. να σηκώσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους, ιδιαίτερα τη στιγμή που η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τους νέους της ΟΝΝΕΔ να εμπνεύσουν τον κόσμο και να παραμείνουν...πρώτοι και στις επόμενες φοιτητικές εκλογές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com