Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Yπεξαίρεση μεγάλου ποσού στην ΑΤΕ Τυρνάβου

Περισσότερα από 2 εκ. ευρώ, σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα, υπεξαιρέθηκαν από καταθέτες του υποκαταστήματος της ΑΤΕ στον Τύρναβο. Ποσό το οποίο αναμφίβολα θα αυξηθεί δεδομένου ότι το ποσό αφορά σε 15 από τους 40 περίπου λογαριασμούς που ερευνώνται.


Πρόκειται μάλιστα (στην πλειοψηφία τους) για λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων (δηλαδή «κλειστών»), τους οποίους όμως φέρεται ότι είχε βρει τον τρόπο να «ξαφρίζει» υπάλληλος της Τράπεζας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Ήδη διενεργείται έλεγχος από στελέχη της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων της Τράπεζας προκειμένου να διακριβωθεί το ακριβές ποσό της «αφαίμαξης», ενώ παρέχονται και διαβεβαιώσεις προς τους καταθέτες ότι όλα τα ποσά θα επιστραφούν.
Σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί στην εισαγγελία Λάρισας, οι ευθύνες επιρρίπτονται σε υπάλληλο της Τράπεζας η δράση του οποίου ξεκινά τη χρονική περίοδο 2004-05 και η έρευνα αφορά σε περισσότερους από 40 λογαριασμούς. Η πλειοψηφία των λογαριασμών ήταν προθεσμιακοί και ανήκαν σε καταθέτες οι οποίοι δεν τους «κινούσαν». Πήγαιναν δηλαδή στην Τράπεζα μόνο για να δώσουν την εντολή ανανέωσής των, κάθε φορά που συμπληρώνονταν ο χρόνος της κατάθεσης, χωρίς όμως να προβαίνουν σε πράξεις. Η ανανέωση γίνονταν προφανώς μπροστά τους, αλλά φαίνεται ότι με την απομάκρυνσή τους, ο υπάλληλος προχωρούσε στην ακύρωση της εντολής ανανέωσης, μεταφέροντας κάποια ποσά σε άλλους λογαριασμούς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com