Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Θοδ. Πάγκαλος: «Η υπόθεση του συντονισμού θα κριθεί στο εξάμηνο»

Χρονικό περιθώριο ενός εξαμήνο ζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προκειμένου να κριθεί το έργο του συντονισμού της κυβέρνησης, τονίζοντας, παράλληλα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «λόχος» και ότι είναι λογικό να υπάρχουν ακόμη και ανοιχτές πολιτικές συγκρούσεις.


Από την Ημαθία, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφερόμενος στις επικρίσεις για το ζήτημα του συντονισμού της κυβέρνησης και στη διαφωνία του με την υπουργό Οικονομίας, τόνισε: "ΟΛΠ, Κινέζοι, Cosco... πάει. Ξέρετε γιατί πάει; Διότι ελύθει το πρόβλημα. Λοιπόν, θα κάνουμε έναν απολογισμό και αυτή τη δουλειά θα την κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση παλαιού τύπου. Παίζουμε άλλο παιχνίδι. Παίζουμε NBA τώρα... Η υπόθεση του συντονισμού θα κριθεί. Εγώ δεν λέω ότι συντονίζουμε καλά, ότι συντονίζουμε σκάρτα, αλλά να κάνουμε ένα εξάμηνο και στο εξάμηνο θα δούμε.".

Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος χαρακτήρισε λογικό να υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των στελεχών του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης. "Όσοι ονειρεύονται ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει λόχος και θα έρχεται συντεταγμένο στη Βουλή ή στην κοινωνία για να διακηρύξει την μία και απόλυτη αλήθεια δεν ξέρουνε ποιος είναι ο πολιτικός μας χαρακτήρας και η πολιτική μας φυσιογνωμία. Θα υπάρχουν αντιθέσεις, θα υπάρχουν αντιρρήσεις, θα υπάρχουν διενέξεις, θα υπάρχουν ενδεχόμενα και ανοιχτές πολιτικές συγκρούσεις.", δήλωσε.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real news", ο υπουργός Επικρατείας Χ. Παμπούκης, μέσω των όσων φέρεται να είπε στην εφημερίδα διευκρινίζει ότι έχει διακριτούς ρόλους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ενώ απαντώντας στα όσα γράφονται και λέγονται για τη "δράση" του στο Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνει ότι "είναι εύκολος στόχος, αφού από τη θέση του δεν μπορεί να απαντήσει".

Την ώρα που ο Γ. Παπανδρέου φέρεται να έστειλε προειδοποιητικά μηνύματα, ειδικά στους "θορυβώδεις" υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ότι οι αποφάσεις, έπειτα από τη διαβούλευση, δεν αμφισβητούνται, ο υπουργός Επικταρείας διευκρινίζει ότι "οι υπουργοί δεν μπορεί να είναι πειθαρχημένα στρατιωτάκια, υπό τον φόβο ότι θα χαλάσει η εικόνα και η επικοινωνία" και εκτιμά ότι είναι υπερβολικά τα όσα αναφέρονται για την εικόνα σύγχυσης της κυβέρνησης.

Απαντά με δηκτικό τρόπο σε όσα του καταλογίζουν για υπερεξουσία , καθώς φέρεται να σημειώνει: "μου αποδίδουν υπερφυσικές ιδιότητες που ούτε ο superman δεν έχει....". Υπερασπίζεται τη διαδικασία της διαβούλευσης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να λειτουργεί δεσμευτικά για τους πολίτες, τους φορείς, αλλά και τα στελέχη της κυβέρνησης, ενώ διευκρινίζει ότι οι ρόλοι του συντονισμού του κυβερνητικού έργου που έχουν ο ίδιος και ο Θ. Πάγκαλος είναι απολύτως διακριτοί. "Ο Θ. Πάγκαλος έχει την ευθύνη για τα συλλογικά όργανα της κυβέρνησης", αναφέρει και προσθέτει ότι είναι ευτυχής για τη συνεργασία με τον αντιπρόεδρο, αφού έχουν μία σχέση που δεν είναι χθεσινή.

Επίσης υπερασπίζεται τις μεγάλες τομές και αλλαγές που προωθούνται, με κυρίαρχες το σχέδιο "Καλλικράτης, το μεταναστευτικό και τον νέο εκλογικό νόμο.

Τέλος δηλώνει ότι εμπνέεται από τον Γ. Παπανδρέου, κάνοντας λόγο για ένα αυθεντικό συνεπή και πεισματάρη πρωθυπουργό, που έχι το πλεονέκτημα να έλκεται και να εργάζεται για το καινούργιο.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com