Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Nέα παρέμβαση του Κ. Στεφανόπουλου στη δημόσια ζωή

Νέα παρέμβαση για τη δημόσια ζωή της χώρας και ιδιαίτερα για τα θέματα της διαφθοράς και της κακοδιοίκησης, έκανε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, λίγο μετά την αναγόρευσή του ως επίτιμου διδάκτορα δύο σχολών του Πανεπιστήμιου Πατρών.


"Η Δημοκρατία μας, έχει εμάς τους ίδιους ως αντιπάλους της, διότι δεν ξέρουμε να πολιτευόμαστε κατά τον ορθό τρόπο" και ότι "συχνά προσβάλλεται ποικιλοτρόπως από ανθρώπους που λειτουργούν μέσα στο πολίτευμα και σε αρκετές περιπτώσεις το διοικούν". Και κατέληξε: "Πιστεύω ότι υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες οι νόμοι δεν εφαρμόζονται και δεν τηρούνται στην Ελλάδα"

Για το αγκάθι, που ακούει στο όνομα διαφθορά, τόνισε ότι "έχει διεισδύσει ακόμα και στον ιερό χώρο της δικαιοσύνης, η οποία την εποχή τη δική μου, όταν ήμουν δικηγόρος, ήταν σ' ένα υψηλό βάθρο και κανείς δεν διανοούνταν να διαβάλει".

Επιτέθηκε για άλλη μια φορα στον κομματικό σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι "είναι πέρα από το κόμμα και αφορά την εξασφάλιση κομματικών στελεχών, χωρίς αξιοκρατικούς κανόνες σε υψηλές θέσεις. Αυτή η αναξιοκρατία οδηγεί στα σκάνδαλα και τα σκάνδαλα είναι η καταστροφή της δημοκρατίας".

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στην παιδεία, λέγοντας: "Κανείς σήμερα δεν ενδιαφέρεται να καταστήσει τους μαθητές του ηθικά άτομα. Ο δάσκαλος μεταδίδει γνώση στους μαθητές, αλλά όχι ήθος. Ο δάσκαλος θα έπρεπεαπό την πρώτη δημοτικού να υπενθυμίζει στους μαθητές του τις ηθικές αρχέςκάτω από τις οποίες πολιτευόμαστε ή οφείλουμε να πολιτευόμαστε. Κανείς δεν τονίζει στους μαθητές τους ότι πατριωτισμός δεν σημαίνει το να πας στην εκστρατεία, αλλά σημαίνει να εκπληρώνεις καθημερινά το καθήκον σου έναντιτου κράτους και των συνανθρώπων σου».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com