Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Στο αρχείο η υπόθεση για τον κοινό λογαριασμό στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στο αρχείο τέθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και του αντιδημάρχου Βασίλη Γάκη, για τον κοινό τραπεζικό λογαριασμό τους στην τράπεζα Κύπρου.


Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχηματίστηκε δικογραφία αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για νομιμοποίηση εισοδήματος από εγκληματικές δραστηριότητες , στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Σαξώνη. Διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση που ανατέθηκε σε Οικονομικό Επιθεωρητή, πριν ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Από το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας, τα έγγραφα και τις ανώμοτες καταθέσεις των τριών υπόπτων , προέκυψε ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας τηρούσαν κοινό λογαριασμό, ύψους 48.994 ευρώ, στην τράπεζα Κύπρου , από τις 23 Αυγούστου 1999 έως τις 29 Αυγούστου 2006. Στη συνέχεια αυτό το χρηματικό ποσό μεταφέρθηκε σε άλλο τραπεζικό λογαριασμό με συνδικαιούχους το δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Βασίλη Γάκη.

Σύμφωνα με την έρευνα τα χρηματικά ποσά που διακινήθηκαν μέσω των παραπάνω τραπεζικών λογαριασμών δεν προέρχονταν από αξιόποινες πράξεις και προορίζονταν για τις προεκλογικές ανάγκες της παράταξης του δημάρχου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com