Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών Αποκλεισμένος και ο δρόμος Θεσσαλονίκης-Σερρών σε Κερδύλλια και Στρυμονικό

Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις αναμένεται να αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό που κινείται στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης, λόγω των μπλόκων που έχουν στήσει οι αγρότες, αποκλείσει αρκετά τμήματα του οδικού δικτύου. Κλειστός ο δρόμος στη γέφυρα της Ριτσώνας, στο Κάστρο και την Αλαμάνα, ενώ την ίδια ώρα τα τρακτέρ έχουν κλείσει τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης-Σερρών, στο ύψος των Κερδυλλίων αλλά και στο Στρυμονικό.


Αγροτικά μηχανήματα έκλεισαν το οδικό δίκτυο στο ύψος της Θήβας αλλά και το 72ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λαμίας-Λειβαδειάς.

Στο μπλόκο των Κερδυλλίων έχουν παραταχθεί περισσότερα από 180 τρακτέρ και σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών ν. Σερρών, Γιάννη Παναγή, η Εγνατία Οδός θα παραμείνει κλειστή.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών στις Σέρρες θα εντατικοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα, οπότε η Ομοσπονδία Αδέσμευτων Αγροτών ν. Σερρών αποφάσισε τον αποκλεισμό του οδικού δικτύου από και προς τον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

Οι αγρότες μεταξύ άλλων, διεκδικούν την άμεση καταβολή των δικαιωμάτων, εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους, μείωση του κόστους παραγωγής και πάγωμα των χρεών τους προς τις τράπεζες.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com