Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Εκτός της ρύθμισης των νοικοκυριών τα δάνεια του τελευταίου έτους

Δεν θα συμπεριλαμβάνονται τα δάνεια που έχουν ληφθεί τον τελευταίο χρόνο στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά όπως προέκυψε μετά την συνάντηση της υπουργού Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.


Όπως αναφέρθηκε δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στις τρεις προτάσεις με τις οποίες διαφωνούσαν οι τράπεζες, δηλαδή στην ένταξη των στεγαστικών στη ρύθμιση, στην τετραετία εξυπηρέτησης των οφειλών και στο ελάχιστο ποσοστό αποπληρωμής που είχε οριστεί στο 10%.

Ακόμα, τονίστηκε πως οι οφειλέτες είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν την τράπεζα σε ενδεχόμενη βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης. Εάν κάτι τέτοιο δεν γίνει και ανακαλυφθεί από την τράπεζα τότε ο δανειολήπτης θα τίθεται αυτόματα εκτός ρύθμισης.

Τέλος, οι τόκοι των στεγαστικών δανείων δεν θα παγώνουν με την υποβολή της αίτησης στο Ειρηνοδικείο αλλά δύο μήνες μετά με την έκδοση της απόφασης.

Εξερχόμενη από τη συνάντηση η Λ. Κατσέλη, τόνισε πως "κάνουμε διάλογο με όλους τους φορείς προκειμένου να λαμβάνουμε υπόψη μας όσο το δυνατόν περισσότερες παρατηρήσεις".

Από τη μεριά των τραπεζιτών, ο Βασίλης Ράπανος, δήλωσε πως "ελπίζουμε το υπουργείο να λάβει υπόψιν τις προτάσεις μας".

Δηλώσεις Λ. Κατσέλη για ΦΠΑ

Σχετικά με ενδεχόμενη αύξηση στον ΦΠΑ ανέφερε πως "αυτό που είπα για το ΦΠΑ είναι ότι οι φορολογικές ρυθμίσεις είναι σε διαβούλευση κι ο υπουργός Οικονομικών όταν θα καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο θα γνωστοποιήσει και την τελική πρόταση εάν κι εφόσον υπάρχει κάτι για το ΦΠΑ".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com