Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση Ν.Δ. στον Λοβέρδο για τα ταμεία του ΟΑΕΔ

Επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδου εξαπέλυσε ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μανώλης, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα άδεια ταμεία του ΟΑΕΔ, τις οποίες χαρακτήρισε «τρομοκρατικές».


Ο Γιάννης Μανώλης υποστήριξε ότι ο κ. Λοβέρδος "θα έπρεπε να γνωρίζει πως η κύρια πηγή χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ είναι οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών που, ενώ παρακρατούνται από το ΙΚΑ για το σκοπό αυτό τα τελευταία 15 χρόνια, δεν αποδίδονται στο σύνολό τους προς τον ΟΑΕΔ και φθάνουν σήμερα τα 6 δισ. ευρώ".

Ο γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ. υποστήριξε ότι ο υπουργός Εργασίας "οφείλει, αντί να τρομοκρατεί τους ανέργους, να απαιτήσει από τον συνάδελφό του υπουργό Οικονομικών (που στον προϋπολογισμό του 2010 μείωσε τη συμμετοχή του κράτους στο ΙΚΑ) να εξασφαλίσει μέρος των χρημάτων που οφείλει το ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ για να μην κινδυνεύσουν τα πενιχρά επιδόματα ανεργίας που δίδονται στους ανέργους".

"Οι άνεργοι της πατρίδας μας δικαιούνται την αμέριστη στήριξη της Πολιτείας και όχι απλά και μόνο το επίδομα ανεργίας. Έχουν ανάγκη από δράσεις και ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης που θα τους δώσουν ελπίδα για δουλειά. Τίποτα από όλα αυτά δεν υλοποιείται. Αντί αυτών, εισπράττουν κινδυνολογία, θολές εξαγγελίες και φόρο-εισπρακτικά μέτρα.", πρόσθεσε ο κ. Μανώλης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com