Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Μηνυτήρια αναφορά για τις καθυστερήσεις του μετρό Θεσσαλονίκης

Μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες για τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΕΘ).


Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι οι καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις περιοχές που αναπτύσσονται τα εργοτάξια του έργου, και ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς επαγγελματίες στα όρθια της χρεοκοπίας».

Το ΕΕΘ αν και αναγνωρίζει πως τον τελευταίο καιρό έχει γίνει κάποια πρόοδος σε σχέση με το παρελθόν, υπενθυμίζει ωστόσο ότι μέχρι στιγμής έχει κατασκευαστεί μόνο το 11% του έργου, με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στο 2014 αντί των αρχικών εκτιμήσεων για το 2012.

Γι αυτό, όπως αναφέρει και σε σχετική ανακοίνωση: «Υπάρχουν ευθύνες και πρέπει να αποδοθούν», ενώ ζητά «τη διερεύνηση και απόδοση αξιόποινων πράξεων στους υπαίτιους της Μετρό Θεσσαλονίκης-Αττικό Μετρό Α.Ε. ή/και της κοινοπραξίας κατασκευαστικών εταιριών του έργου ή/και παντός άλλου υπευθύνου».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com