Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Διαβεβαιώσεις ότι θα καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, όσον αφορά την καταβολή των επιδομάτων στους ανέργους του ΟΑΕΔ, διαμηνύοντας με δηλώσεις τους ότι δίνουν τη μάχη για να καταβληθούν κανονικά.


Τη συζήτηση πυροδότησαν οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Εργασίας ότι υπάρχει "μαύρη τρύπα" στον ΟΑΕΔ και ότι η διοίκηση του Οργανισμού πρέπει μέχρι μεθαύριο να βρει 60 εκατ. ευρώ για τα επιδόματα των 270.000 ανέργων. Ωστόσο, με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι ότι θα καταβληθούν κανονικά τα επιδόματα στους ανέργους, επιμένοντας ότι "επί πέντε χρόνια μια αλόγιστη διαχείριση έφερε τον ΟΑΕΔ στη χειρότερη ταμειακή κατάσταση της μεταπολίτευσης".

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΑΕΔ διαβεβαιώνει ότι καταβάλλει καθημερινά έντονες προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και προτρέπει τους ανέργους να μην ανησυχούν, κάνοντάς λόγο και αυτή από την πλευρά της για εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση, επιρρίπτοντας ευθύνες στις κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Πεταλωτή, που δήλωσε ότι τα ταμεία σήμερα είναι άδεια λόγω της διαχείρισης της Ν.Δ., ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου δίνουν μάχη μέρα με τη μέρα για να μην αφήσουν κανένα ασφαλισμένο χωρίς το επίδομα που δικαιούται.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, προκάλεσαν την αντίδραση του γραμματέα Συνδικαλιστικών Φορέων της Ν.Δ., Γιάννη Μανώλη, που τον κατηγόρησε ότι τρομοκρατεί τους ανέργους. Επισήμανε δε, ότι ο κ. Λοβέρδος "θα έπρεπε να γνωρίζει πως η κύρια πηγή χρηματοδότησης του ΟΑΕΔ είναι οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών που, ενώ παρακρατούνται από το ΙΚΑ για το σκοπό αυτό τα τελευταία 15 χρόνια, δεν αποδίδονται στο σύνολό τους προς τον ΟΑΕΔ και φθάνουν σήμερα τα 6 δισ. ευρώ".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com