Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Πυρά Μπατζελή για την αποχώρηση της Ν.Δ. από το διάλογο

Σκληρή επίθεση εναντίον της Ν.Δ. και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή στη δευτερολογία της στη διημερίδα της ΟΚΕ. Στηλίτευσε την αποχώρηση των εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον κοινωνικό διάλογο για τα αγροτικά ζητήματα. Την ίδια ώρα έκανε ένα βήμα προσέγγισης με τα αιτήματα των αγροτών, προαναγγέλλοντας ότι το Μάρτιο θα γίνει και νέα ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους.


Επικοινωνιακό τέχνασμα χαρακτήρισε τη στάση της Ν.Δ να αποχωρήσει από το διάλογο η Κ. Μπατζελή, αφήνοντας ταυτόχρονα υπαινιγμούς για σκόπιμη ή και πραγματική διγλωσσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

"Φανταζόμασταν ότι μετά τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά, που τάχθηκε κατά των αποκλεισμών των δρόμων, η Ν.Δ. θα παρενέβαινε για το χαλάρωμα των μπλόκων", σημείωσε η υπουργός.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι η κυβέρνηση είπε ότι θα δώσει ένα δισ. ευρώ στους αγρότες και το υλοποιεί μέσα από τις ρυθμίσεις χρεών και την αύξηση της επιστροφής του ΦΠΑ στο 11%, ενώ προανήγγειλε και νέα ρύθμιση το Μάρτιο που θα προβλέπει ρυθμίσεις χρεών με δάνεια που έχουν ληφθεί με εγγύηση του Δημοσίου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com