Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Νέο κτίριο στο νοσοκομείο Έδεσσας

Νέο τριώροφο κτίριο θα αποκτήσει το νοσοκομείο της Έδεσσας. Στόχος είναι η παράδοση του κτιρίου να γίνει τον Ιούνιο του 2012. Το έργο εντάχθηκε σήμερα στο ΠΕΠ Μακεδονίας – Θράκης 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με απόφαση της Γενικής Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρίας Λιονή. Φορέας υλοποίησης είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας και ο προϋπολογισμός είναι 5.082.021,78 ευρώ.


Σκοπός είναι να αποσυμφορηθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις το νοσοκομείου. Το νέο κτίριο θα είναι τριώροφο και θα στεγάσει τα εξωτερικά ιατρεία, αίθουσες αναμονής και τους χώρους διοίκησης. Με το συγκεκριμένο έργο θα ελευθερωθούν χώροι, που βρίσκονται στο κύριο κτίριο του νοσοκομείου και θα χρησιμοποιηθούν για να ικανοποιήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Η Μ. Λιονή υπογράμμισε ότι κύριο μέλημα είναι η ενίσχυση των υποδομών δημόσιας υγείας στην Κεντρική Μακεδονία και η βελτίωση της περίθαλψης των πολιτών, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής. Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από τον Άξονα Προτεραιότητας 7 – "Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην ΠΚΜ" και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com