Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Γονείς και μαθητές της Θεσσαλονίκης για τη σχολική στέγη

Αναβρασμός στη μαθητική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, από το ανεπίλυτο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Παράσταση διαμαρτυρίας στη νομαρχία πραγματοποίησαν το πρωί γονείς και μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θέρμης, ενώ αύριο ο Σύλλογος Γυναικών Ρομ Δενδροποτάμου μαζί με τους γονείς μαθητών του Δημοτικού Σχολείου θα πραγματοποιήσουν ημίωρο αποκλεισμό του δημαρχείου Μενεμένης.


Ο πρώην αντινομάρχης παιδείας Διονύσης Ψωμιάδης, υποσχέθηκε σε γονείς και μαθητές του 2ου ΓΕΛ Θέρμης, με τους οποίους συναντήθηκε, ότι "πολύ σύντομα θα ξεπεραστούν κάποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις".

Οι μαθητές του σχολείου, που στεγάζεται σε πρώην βιοτεχνικό κτίριο, ζητούν να δοθεί έγκριση επέκτασης σε διπλανό, επίσης βιοτεχνικό κτίριο, ώστε να ανακουφιστούν οι υπερφορτωμένες αίθουσες.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γενικού Λυκείου Ωραιοκάστρου, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι ο εργολάβος διέκοψε τις εργασίες κατασκευής έξι νέων αιθουσών, επειδή η νομαρχία τον έχει αφήσει απλήρωτο.

Στο Δενδροπόταμο, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών ΡΟΜ Αννούλα Μάγγα, καταγγέλλει ότι το σχολείο που στεγάζει τα 3ο και 5ο διαπολιστισμικά δημοτικά, παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα στατικότητας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ασφάλεια των παιδιών.

Το κτίριο κρίθηκε δυο φορές στο παρελθόν ακατάλληλο από εμπειρογνώμονες της νομαρχίας. "Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, κατά τον αγιασμό του σχολικού έτους 2008, υποσχέθηκε στους μαθητές ότι το 2009 θα εγκαινιάσει νέο σχολείο για τους κατοίκους Ρομ της περιοχής, αλλά έχουμε 2010 και σχολείο δεν είδαμε", αναφέρουν οι γονείς.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com