Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ξεκίνησε η διαβούλευση για το νόμο-πλαίσιο Δια Βίου Μάθησης

Νέο νόμο πλαίσιο για τη Δια Βίου Μάθηση προετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, που σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στόχος είναι τεθεί σε ισχύ από το νέο σχολικό έτος.


Μετά τη συνάντησή της με εκπροσώπους υπουργείων η κ. Χριστοφιλοπούλου, τόνισε ότι ο νέος νόμος πλαίσιο προετοιμάζεται σε συνεργασία με όλα τα υπουργεία. Επισήμανε δε ότι υπήρξε συστράτευση σε τρεις άξονες που αφορούν:

1. Στη συνεργασία με όλα τα υπουργεία για τη συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων που αφορά όλα τα προσόντα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες του κάθε Υπουργείου.
2. Στο «νοικοκύρεμα», την τακτοποίηση μέσω πιστοποίησης όλων των σχολών, των κέντρων εκπαίδευσης των κέντρων κατάρτισης , που βρίσκονται είτε στα ίδια τα Υπουργεία είτε υπάρχουν υπό την εποπτεία των Υπουργείων.
3. Στη συνεργασία για τις θεματικές ενότητες της Δια Βίου Μάθησης που αποτελούν προτεραιότητες, όπως ο ψηφιακός εγγραμματισμός, ο άξονας του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης που ξεκινάει και από την εκπαίδευση των αγροτών σε νέου τύπου καλλιέργειες και προϊόντα, αλλά περνάει και από επαγγέλματα που αφορούν την ενέργεια, το περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους.

"Θέλουμε όλοι οι πολίτες, και αυτοί που σήμερα βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, να έχουν τη δυνατότητα μέσα από τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, τα σχολεία στις φυλακές και όχι μόνο να έχουν ευκαιρία στη μάθηση που σημαίνει ευκαιρία στη κοινωνική ένταξη, στη ανάπτυξη της προσωπικότητας τους και στη δυνατότητα όλοι μαζί οι κάτοικοι αυτής της χώρας, να προχωρήσουμε πολύ συντεταγμένα και νοικοκυρεμένα σε μια άλλη στρατηγική για την παιδεία.", δήλωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Η υφυπουργός ανακοίνωσε ότι το σχέδιο θα μπει σε διαβούλευση και θα ξεκινήσει νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα ανακοινωθεί από την Άννα Διαμαντοπούλου, ώστε τους επόμενους μήνες να υπάρξει το νέο νομοσχέδιο, ενώ η διαβούλευση για το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων θα ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com