Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Επίθεση Παπαρήγα για ΟΑΕΔ και Ασφαλιστικό

“Ψήνεται κλίμα συναίνεσης”, υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα με αφορμή και την εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στην Αίγλη, στην οποία συμμετείχαν πολιτικοί και επιχειρηματίες.


Κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε στα γραφεία της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η γραμματέας του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις 100 πρώτες μέρες της κυβέρνησης δήλωσε ότι “οι 100 μέρες δεν είναι τίποτα, όπως και πριν, θα είναι 365 μέρες όπου κάθε μέρα θα παίρνεται ένα μέτρο εκμετάλλευσης και ληστείας των εργαζομένων".

Αναφερόμενη στα άδεια ταμεία του ΟΑΕΔ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το επίδομα ανεργίας “αντί να παίρνει το επίδομα ο άνεργος θα το δίνουν στον εργοδότη, για να κάνει προσλήψεις”. Σε αυτή τη περίπτωση πως βρέθηκαν χρήματα για τους εργοδότες, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:”Λένε ότι χρωστάει και το ΙΚΑ. Μα όταν το κράτος χρωστάει 9 δισ. στο ΙΚΑ, το ΙΚΑ δεν θα χρωστάει στον ΟΑΕΔ;”.

Κατηγόρησε την “επιτροπή σοφών” που ασχολείται με το ασφαλιστικό ότι “κινείται πάνω σε ένα πλαίσιο, πάνω σε μια κατεύθυνση, μέσα σε αυτή δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ρηξικέλευθη πρόταση που να είναι υπέρ των εργαζομένων”. Σύμφωνα με τη γραμματέα του ΚΚΕ η συζήτηση γίνεται “με κύριο σκοπό να δούνε ποια από τα άγρια μέτρα θα παρθούν και κυρίως πως θα καμουφλαριστούν”.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com