Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ένα εκατομμύριο ευρώ ζητά ο φοιτητής θύμα της «ζαρντινιέρας»

Χρηματική αποζημίωση 1.000.000 ευρώ ζητά από το ελληνικό δημόσιο ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου, με αγωγή του λόγω της ηθικής βλάβης που υπέστη από τον ξυλοδαρμό του στην γνωστή υπόθεση της «Ζαρντινιέρας». Η αγωγή συζητήθηκε σήμερα στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.


Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Παναγιώτης Μανόλης, κατέθεσε τον φάκελο "με τα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και τη σωρεία φαρμάκων που λαμβάνει". Στο δικαστήριο παρέστη και πληρεξούσιος δικηγόρος του ελληνικού δημοσίου. Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες.

Το ερχόμενο φθινόπωρο θα δικαστούν σε δεύτερο βαθμό οι οκτώ αστυνομικοί που ξυλοκόπησαν τον Κύπριο φοιτητή κατά την 33η επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοεμβρίου 2006. Το πρωτοβάθμιο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης , το Νοέμβριο του 2008, τους επέβαλε ποινές φυλάκισης από 15 έως 39 μήνες.

Εν τω μεταξύ, σε βάρος του φοιτητή συντάσσεται κατηγορητήριο και αναμένεται να δικαστεί για τα αδικήματα της "στάσης" και της "διατάραξης κοινής ειρήνης".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com