Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Στο ΠΑΣΟΚ αποδίδει την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος η Ν.Δ.

Aβεβαιότητα στην οικονομία και στους πολίτες καθώς και ανασφάλεια έφεραν οι πρώτες 100 ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπεύθυνου του τομέα Πολιτικής Ευθύνης της Οικονομίας, της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστου Σταϊκούρα.


Σύμφωνα με τον Χ. Σταϊκούρα ο δείκτης Οικονομικού Κλίματος του ΙΟΒΕ αντικατοπτρίζει την ανασφάλεια αυτή και επίσης η Ελλάδα συνεχίζει την πτωτική τάση που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2009 την ώρα που η Ευρώπη συνεχίζει να ανακάμπτει.

Υπερασπίζοντας την πολιτική της ΝΔ, ανέφερε πως από τον Μάρτιο του 2009 η Ελλάδα είχε μπει σε μια πορεία σταθερής βελτίωσης του οικονομικού κλίματος αλλά από τον Οκτώβρη και έπειτα αυτό άρχισε να επιδεινώνεται. Ως αιτία κατονομάζει “ τις επιπολαιότητες, τους αυτοσχεδιασμούς, τις αντιφατικές διαρροές, τις παλινωδίες, την αναβλητικότητα και την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης”.

Καταλήγοντας, κατονομάζει τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ, όπως την αλλαγή στον χρονικό ορίζοντα του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, την «απόσυρση» της απόσυρσης των αυτοκινήτων με τη διατήρηση του εισπρακτικού μέτρου στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση της "πρόχειρης, τροπολογίας για την αύξηση του φόρου δωρεών και γονικών παροχών", ως αρνητικούς παράγοντες για το οικονομικό κλίμα της Ελλάδας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com