Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ξεκινάει η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά

Με απόντα τον βασικό κατηγορούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, εκτός απροόπτου, ξεκινάει η δίκη για την απαγωγή Μυλωνά, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν συνολικά 11 άτομα για 7 κακουργήματα και 17 πλημμελήματα, κατά περίπτωση.


Σύμφωνα με το δικαστικό συμβούλιο ο Β. Παλαιοκώστας και οι προφυλακισμένοι Βαγ. Χρυσοχοίδης, Π. Γεωργιάδης και Ασημάκης Λαζαρίδης κατηγορούνται για την απαγωγή του προέδρου των Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας Γιώργου Μυλωνά, που έγινε τον Ιούνιο του 2008, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Μέχρι σήμερα αγνοούνται τα 5,8 εκατομμύρια από τα 10,8 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλε στους απαγωγείς η οικογένεια του θύματος. Η υπόθεση προσδιορίστηκε να δικαστεί 18 μέρες πριν τη παρέλευση του 18μήνου που προβλέπεται για την προφυλάκιση των υποδίκων.

"Ο κ. Μυλωνάς και η οικογένεια τους δεν επιθυμούν να ξαναζήσουν και κυρίως μέσω της δημοσιότητας τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασαν κατά τις ημέρες της απαγωγής. Προσέρχονται με απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ενώπιον και μόνο της οποίας θα εξιστορίσουν και για τις ανάγκες της δίκης και μόνο τα τραγικά και δραματικά γι' αυτούς περιστατικά. Έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τις διαδικασίες" δήλωσε εν όψει της δίκης ο δικηγόρος του βιομήχανου Χαράλαμπος Αποστολίδης.

Το Συμβούλιο Εφετών, ύστερα από την σχετική πρόταση του εισαγγελέα, μετέτρεψε την κατηγορία της "συναυτουργίας" σε "απλή συνέργεια" για τον κατάδικο Γιώργο Χαραλαμπίδη επειδή "προέκυψε ότι ο ρόλος του ήταν συμβουλευτικός και δεν είχε άμεση εμπλοκή στην υπόθεση". Ο τελευταίος φέρεται ότι επικοινώνησε με τουλάχιστον έναν από τους βασικούς κατηγορούμενους, πριν και μετά την απαγωγή, μέσα από τις φυλακές Τρικάλων, όπου κρατείται για ληστείες.

Οι γονείς, η αδελφή και ο ξάδελφος του Χαραλαμπίδη καθώς επίσης και ο αδελφός του Λαζαρίδη κατηγορούνται για πλημμελήματα επειδή φέρονται ότι παρέλαβαν, απέκρυψαν και διέθεσαν μέρος των λύτρων της απαγωγής. Με την παραπάνω υπόθεση συσχετίστηκαν και οι δικογραφίες για τουλάχιστον μία απόπειρα ληστείας και μία ληστεία που φέρονται ότι διέπραξαν ο Β. Παλαιοκώστας μαζί με τους άλλους τρεις κατηγορούμενους για την απαγωγή. Μαζί τους κατηγορείται και παραπέμπεται να δικαστεί για τη συμμετοχή του σε ληστείες και ο Γ. Πετρακάκος που διαφεύγει.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com