Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

«Όχι» Τσίπρα στη συναίνεση για επικοινωνιακούς λόγους

Αναδρομή στο παρελθόν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τη διαφθορά. Τόνισε ότι δέκα χρόνια μετά τη συνάντηση του τότε προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, για το ίδιο θέμα, τίποτα δεν έχει αλλάξει.


Το πρόβλημα είναι προϊόν της μεταπολίτευσης και δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις, υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε με προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις, τόνισε. Όπως είχε πει λίγο νωρίτερα και η γ.γ. του ΚΚΕ, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποσύνδεσε τη διαφθορά από την οικονομική κρίση. Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ζητά συναίνεση σε επικοινωνιακά παιχνίδια και σε οικονομικές πολιτικές που μας επιβάλλουν ξένοι οίκοι και τράπεζες, τους οποίους κατηγόρησε ως υπαίτιους της κρίσης.

Προεξόφλησε την αποτυχία της δράσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της διαφθοράς, εκτιμώντας ότι δεν θα τα βάλουν τελικά με τα οικονομικά συμφέροντα και δεν θα "ματώσουν".

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης για το πρόγραμμα σταθερότητας.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com