Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοακύρωση της κυβερνητικής πολιτικής ζητά ο Αντ. Σαμαράς

Την απόσυρση του συνόλου των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά. Εξαπέλυσε εφ' όλης της ύλης επίθεση, κάνοντας λόγο για ολιγωρία και ερασιτεχνισμό και ζήτησε τη λήψη σκληρών μέτρων για την οικονομία, με την παράλληλη υλοποίηση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που προωθεί και να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς. Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα έχει τη συναίνεση που επιθυμεί, αρκεί να "ξεκολλήσει" και να λάβει αμέσως μέτρα.

Ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου για τους μετανάστες και του "Καλλικράτη". Ξεκαθάρισε ότι η μοναδική αλλαγή στον εκλογικό σύστημα που θα δεχτεί είναι το "σπάσιμο" των μεγάλων περιφερειών σε μικρότερες. Όσον αφορά στο Μεταναστευτικό, επιχείρησε σύνδεση της ανεργίας με τη χορήγηση ιθαγένειας σε μερίδα των μεταναστών. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δημιουργεί πόλωση με την πολιτική της. Για τη διοικητική μεταρρύθμιση εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη και προεξόφλησε την αποτυχία του "Καλλικράτη", ελλείψει πόρων. Παράλληλα, αφησε αιχμές για υπαναχώρηση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν επέδειξε διάθεση αυτοκριτικής για την κυβέρνηση Καραμανλή. Αντιθέτως, κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ότι οδηγείται σε ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, για τις οποίες δεν ευθύνεται μόνο η κρίση αλλά και η αδυναμία της πολιτικής της. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε σύγχυση και απέδωσε τις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων στο εύρος των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΠΑΣΟΚ. Απαντώντας στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την έγκριση του προγράμματος σταθερότητας από τις Βρυξέλλες, εκτίμησε ότι θα χρειαστεί αναθεώρησή του.

Όσον αφορά στη διαφθορά, επανέλαβε το αίτημά του, για τη σύσταση ειδικής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει να επεξεργαστεί και να παρουσιάσει μέτρα για τη διαφάνεια, έως τον Ιούνιο. Συμφώνησε ότι διαφθορά είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας και εκτίμησε ότι η καταπολέμησή της θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή των Ελλήνων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε αποδεκτή την πρόσκληση του πρωθυπουργού για κατ΄ιδίαν συνάντησή τους, χαρακτηρίζοντας όμως άκομψο το γεγονός ότι πληροφορήθηκε γι' αυτή την πρωτοβουλία κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συζήτησης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com