Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοινώθηκε η σύσταση Γενικών Γραμματειών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Τουρισμού

Στο Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκαν για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία δύο προεδρικά διατάγματα για τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Εσωτερικών και Γενικής Γραμματεία Τουρισμού στο υπουργείο Πολιτισμού.


Με το πρώτο σχέδιο Π.Δ. συνιστάται Γενική Γραμματεία μεταναστευτικής Πολιτικής στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκουν:

* •Η εισήγηση για τον σχεδιασμό και χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα α) της μετανάστευσης και της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, β) της ιθαγένειας.
* •Η εποπτεία και ο συντονισμός της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής από τις συναρμόδιες υπηρεσίες α) για την μετανάστευση και την κοινωνική ένταξη, β) για την ιθαγένεια.
* •Η άσκηση των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτήν σύμφωνα με το άρθρο 2 του παρόντος.
* •Η εποπτεία και μέριμνα για την εύρυθμη λειτουργία του Ινστιτούτου μεταναστευτικής Πολιτικής». Ακόμη, η Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής θα υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών.

Με το δεύτερο σχέδιο προεδρικού διατάγματος. συνιστάται Γ.Γ. Τουρισμού στο υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία θα υπαχθούν οι υπηρεσίες του τέως υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης πριν την συγχώνευση του στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με αυτό., αποστολή της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού είναι ο προγραμματισμός και η χάραξη της τουριστικής πολιτικής και ο σχεδιασμός της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com