Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Συναίνεση ζητά ο Γ. Παπανδρέου για την έξοδο από την κρίση

Προσκλητήριο «εθνικής συστράτευσης» σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για να βγει η χώρα από το τέλμα στο οποίο βρίσκεται, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή για τη διαφθορά. Επέρριψε βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή για τη σημερινή εικόνα της χώρας και προανήγγειλε κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς.


Ο Γιώργος Παπανδρέου καλωσόρισε, όπως είπε, την πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά για τη διεξαγωγή της συζήτησης, λέγοντας ότι την εκλαμβάνει ως πρώτο βήμα αυτοκριτικής του κόμματος που βρισκόταν στην κυβέρνηση τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ευθύνεται τόσο για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, όσο και για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εις βάρος της οικονομίας, δίνοντας το σύνθημα, ότι η ανομία είναι προτιμητέα. Παραφράζοντας παλαιότερο σύνθημά του, είπε ότι χρήματα υπήρχαν και διερωτήθηκε πού πήγαν.

Όσον αφορά στα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης, είπε ότι μετέτρεψε το πρόγραμμα σταθερότητας σε "πρόγραμμα ανάπτυξης", υποστηρίζοντας ότι έγινε δεκτό από Έλληνες και ξένους και επικυρώνεται μεθαύριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις κοινωνικών ομάδων απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τόνισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για μικροδιευθετήσεις και χρόνος για μπλόκα και στάσεις.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκινά , κύκλο συναντήσεων με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες στον τομέα της Διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com