Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Πρόσκληση για τον εμπλουτισμό του προγράμματος σταθερότητας

«Είναι μονόδρομος η συναίνεση και η εθνική προσπάθεια όλων των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση και αυτός είναι ο στόχος των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επισήμανε ότι βάση συνεννόησης και συναίνεσης είναι το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, που έχει ήδη καταθέσει η κυβέρνηση.


Τόνισε, όμως, πως αν από τις συναντήσεις προκύψουν προτάσεις από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, προς την κατεύθυνση αυτή, τότε αυτές μπορεί να ενσωματωθούν στο πρόγραμμα. Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα πάρει όσα μέτρα χρειαστεί για να βγει η χώρα από την κρίση, ακόμη και πέρα όσων προβλέπονται στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον Γ. Πεταλωτή, ο πρωθυπουργός δεν έχει δραματοποιήσει την κατάσταση της χώρας, γιατί είναι ήδη πολύ άσχημη από μόνη της. Η χώρα είναι όμηρος κερδοσκοπικών παιχνιδιών, είπε, βρίσκεται ένα βήμα πριν τη σκληρή επιτήρηση και οι ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση βαραίνουν την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας το πόρισμα για τα στατιστικά στοιχεία, είπε ότι αν προκύψουν και ποινικές ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτό είναι δουλειά της Βουλής. Απέρριψε τις αιτιάσεις ότι στην κυβέρνηση υπάρχουν διαφορετικές γραμμές για την Οικονομία, όταν ρωτήθηκε για την κριτική που άσκησε η Λούκα κατσέλη στις τράπεζες. "Για το θέμα αυτό έχουμε τις θέσεις που είχαμε και πριν τις εκλογές", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com