Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Επανεκδίδεται το «We are the World» για την Αϊτή

Περισσότεροι από 70 αστέρες διεθνούς φήμης συνεργάστηκαν για την ηχογράφηση μια νέας έκδοσης του «We are the World», αυτή τη φορά για τα θύματα του σεισμού στην Αϊτή.


Η πρώτη ηχογράφηση του τραγουδιού είχε γίνει πριν 25 χρόνια με σκοπό να αφυπνιστεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την πείνα στην Αφρική. Κανείς από τους τραγουδιστές που έλαβαν, τότε μέρος στο εγχείρημα δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη νέα ηχογράφηση, που πραγματοποιήθηκε στο ίδιο στούντιο του Χόλιγουντ και πάλι υπό την επίβλεψη του παραγωγού και συνθέτη Κούινσι Τζόουνς και του έτερου των συνθετών Λάιονελ Ρίτσι.

"Όντας διάσημοι, είμαστε όλοι θαυμαστές ο ένας του άλλου, οπότε ο ένας ποντάρει στον άλλο, και ανταλλάσσουμε τηλέφωνα και αυτόγραφα", δήλωσε χαμογελώντας η Νάταλι Κόουλ.

Η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ, η Σελίν Ντιόν και ο Τόνι Μπένετ φαίνεται ότι αποτελούν την πηγή έμπνευσης όλων των υπολοίπων. Ο 15χρονος Καναδός, Τζάστιν Μπίμπερ δήλωσε, αστειευόμενος, ότι θα ζητήσει από το νέο του φίλο, τραγουδιστή του R&B Εϊκον, να του δώσει το τηλέφωνο της Νικόλ Σέρτζινγκερ των Πούσικατ Ντολς.

Η Στρέιζαντ, τραγούδησε τα κομμάτια που στην πρώτη έκδοση είχε ερμηνεύσει η Νταϊάνα Ρος και κανείς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει ποιο ήταν καλύτερο. Η τραγουδίστρια της τζαζ Πάτι Οστιν συνόδευσε την Στρέιζαντ σε ορισμένα κουπλέ.

Μεταξύ των τραγουδιστών που έλαβαν μέρος στην ηχογράφηση βρέθηκαν οι Κάρλος Σαντάνα, Τζένιφερ Χάντσον, Νάταλι Κόουλ, Τζάστιν Μπίμπερ, Μπράιαν Γουίλσον, Μίλι Σάιρους, Άσερ, Ενρίκε Ιγκλέσιας, Τζος Γκρομπαν, Έικον, Σελίν Ντιόν, Σνουπ Ντογκ, Τόνι Μπένετ.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com