Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Π. Γερουλάνος: «Δεν θα σώσουμε ξενοδοχεία του 1950 και να κάνουμε τουρισμό το 2010»

Οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες θα δώσουν σαφή εικόνα για την τουριστική κίνηση το 2010, εκτίμησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος. Σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στα χρέη του ΕΟΤ και των ξενοδοχείων.


Όσον αφορά στην αργοπορημένη προώθηση της διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας μας στο εξωτερικό, ο κ. Γερουλάνος έριξε τις ευθύνες στα χρέη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού που κληρονόμησε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η παρούσα ηγεσία επαναδιαπραγματεύεται το χρέος προς όφελος της χώρας και διευκρίνισε ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τις αγορές της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Αμερικής.

Απαντώντας στο ΣΕΤΕ, που ζητά ένα αυτοδύναμο υπουργείο Τουρισμού, ο υπουργός δήλωσε ότι το πείραμα της συνένωσης των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού αντανακλά την αναπτυξιακή λογική της ηγεσίας και είναι νωρίς για να κριθεί. Πρόσθεσε ότι το αυτόνομο υπουργείο Τουρισμού της τελευταίας πενταετίας δεν έλυσε κανένα πρόβλημα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των χρεών των ξενοδοχείων, ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί εγγύηση από το δημόσιο για ξενοδοχεία που έχουν δημιουργήσει χρέη και πριν από την κρίση και συμπλήρωσε ότι συζητείται η απόσυρση ξενοδοχείων με χρήματα από το πράσινο ταμείο.

“Δεν θα χρησιμοποιήσουμε την κρίση για να σώσουμε ξενοδοχεία του 1950 και να κάνουμε τουρισμό το 2010”, δήλωσε ο υπουργός.

Σε ερώτηση για τη λειτουργία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι προσεχώς τα Ολυμπιακά Ακίνητα θα συγχωνευθούν με την εταιρία που διαχειρίζεται την περιουσία του ΕΟΤ και στη συνέχεια θα εξεταστεί το ενδεχόμενο συγχώνευσης με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com