Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Διαφωνούν με την περικοπή του «δώρου» 2 στους 3 επιχειρηματίες

Επαρκή και αποτελεσματικά βρίσκει τα φορολογικά και οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ένας στους 10 επιχειρηματίες (10%) που συμμετείχαν σε έρευνα της «Palmos Analysis» για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), ενώ το 43%, αν και θεωρούν αποτελεσματικά τα μέτρα, εκτιμούν ότι θα χρειαστούν κι άλλα στο επόμενο χρονικό διάστημα.


Το 40% βρίσκει τα μέτρα και αναποτελεσματικά και ανεπαρκή.

Επιπλέον, 6 στις 10 επιχειρήσεις (59%) κρίνουν «θετικό» ή «μάλλον θετικό» το μέτρο περικοπής μέρους των επιδομάτων εορτών και αδείας στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά 2 στις 3 (66%) διαφωνούν με επέκταση του μέτρου στον ιδιωτικό τομέα. Το 57% αναμένει μείωση κύκλου εργασιών ως συνέπεια του συγκεκριμένου μέτρου.

Αρνητικές επιπτώσεις στον κύκλο εργασιών λόγω αύξησης ΦΠΑ βλέπουν 2 στις 3 (63%) επιχειρήσεις, ενώ το 67% επικροτεί τη σύνδεση του αφορολογήτου με τη συλλογή αποδείξεων. Επίσης, θετικά αντιμετωπίζεται από το 79% το μέτρο της επιβολής έκτακτης εισφοράς ύψους 1% στα εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ. Πάντως, το 66% των επιχειρήσεων κρίνει αρνητικά τη μέχρι στιγμής πολιτική της κυβέρνησης σε θέματα ανάπτυξης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com