Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ελλείψεις «βλέπει» στο φορολογικό νομοσχέδιο το ΕΕΘ

Άτολμο χαρακτηρίζει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και σημειώνει πως: δεν επιλύει τα γραφειοκρατικά προβλήματα, οι μεταβολές περιορίζονται στις διαχειριστικές διαδικασίες, χωρίς να επιλύουν τα προβλήματα τις διαφθοράς και κατά τη γνώμη του ευνοούνται όσοι θέλουν να παρανομήσουν.


Στα αρνητικά του νομοσχεδίου το Επιμελητήριο επισημαίνει και τα εξής:

• Η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων με τον υψηλό φορολογικό συντελεστή του 40% για τυχόν νομικά πρόσωπα που είναι δικαιούχα πλήττει άμεσα το επιχειρείν και δημιουργεί ένα αποθαρρυντικό επενδυτικό περιβάλλον. Στις υπόλοιπες χώρες της Ε. Ε. η φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών ξεκινάει από το 0% και φτάνει μέχρι 30%.

• Επιχειρείται φορολογική επιδρομή σε βάρος της οικοδομής και της ιδιοκτησίας που δίνει την χαριστική βολή στον κατασκευαστικό κλάδο και τα 80 επαγγέλματα γύρω από αυτόν.

• Η κατάργηση του συστήματος αυτοπεραίωσης των χρήσεων των επιχειρήσεων με τη θέσπιση ενός νέου αυστηρού συστήματος και ο διπλασιασμός της σχετικής επιβάρυνσης θα οδηγήσει αυτήν την κρίσιμη περίοδο σε λουκέτα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com