Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Βαθαίνει το χάσμα Σαμαρά - Μπακογιάννη

Νέο επεισόδιο στην αντιπαράθεση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Αντώνη Σαμαρά, προκάλεσε η άρνηση της τέως υπουργού να προσέλθει στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή, με αντικείμενο τις οργανωτικές αλλαγές του κόμματος, εν όψει του 8ου τακτικού συνεδρίου του. Αιχμηρή ήταν η αντίδραση της Ρηγίλλης.


Συνεργάτες της τέως υπουργού υποστήριξαν ότι "κανένας σοβαρός δεν ασχολείται με τη νομή κομματικής ισχύος σε μια περίοδο που η χώρα συγκλονίζεται από την κρίση". Πρόσθεσαν ότι η κ. Μπακογιάννη έχει εκφράσει τις απόψεις της για το πως αντιλαμβάνεται την ανανέωση της λειτουργίας του κόμματος και δεν πρόκειται να δώσει άλλοθι σε κανέναν.

Όπως είπαν, θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει πολιτικά και να μιλά πολιτικά, διότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για τη Ν.Δ. είναι η διεύρυνση της πολιτικής της επιρροής και όχι η εσωστρέφεια. Γι' αυτό και εκείνη θα συνεχίσει να παρουσιάζει τις απόψεις της για όλα τα μεγάλα ζητήματα, ώστε να βγει από το "κάδρο" της εσωστρέφειας που τη στέλνουν κάποιοι.

Απαντώντας, κύκλοι της Ρηγίλλης δήλωσαν ότι ακριβώς λόγω της κρίσης, η Νέα Δημοκρατία οφείλει να μετεξελιχθεί, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε ένα κόμμα πραγματικά ανοιχτό στην ευρύτερη κοινωνία.

Υπογράμμισαν ότι η συμμετοχή στις, προγραμματισμένες από καιρό διαδικασίες, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε στελέχους του κόμματος -"Εφόσον, βέβαια, αντιλαμβάνεται πραγματικά την κρίση αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος και θέλει να υπάρξουν ριζικές ανατροπές σε όσα μας οδήγησαν, μέχρι σήμερα, στο τέλμα και την αναποτελεσματικότητα".

Οι ίδιοι κύκλοι εκφράζουν τη λύπη τους επειδή η κ. Μπακογιάννη -όπως είπαν- αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος -και τις διαδικασίες, που δρομολογήθηκαν με την εντολή των 800.000 εκλογέων της 29ης Νοεμβρίου 2009 - ως πεδίο "εσωστρέφειας"και ως "ζητήματα νομής εσωκομματικής ισχύος".

"Ας μη σπαταλά φαιά ουσία η Ρηγίλλης στοχοποιώντας με ανώνυμους κύκλους τη Ντόρα", ανταπάντησαν συνεργάτες της πρώην υπουργού.

"Η χώρα και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της έχει σημασία και τίποτε άλλο", πρόσθεσαν.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com