Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Oι ρυθμίσεις της ΕΚΤ για τα ομόλογα

Παρατείνει και μετά το 2010, την εγγύηση για τα εμπορεύσιμα και μη περιουσιακά στοιχεία (π.χ. ομόλογα) με αξιολόγηση ΒΒΒ-/Βaa3 η ΕΚΤ όπως ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Τρισέ, στον εισαγωγικό του λόγο, με εξαίρεση τους τίτλους που προέρχονται από τιτλοποίηση. Στη συνέχεια έθεσε τους όρους των περικοπών για τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν αξιολόγηση με εύρος BBB+ έως BBB- από 1/1/2011.


Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Τρισέ, ναι μεν επεκτείνεται η εγγύηση της ΕΚΤ για τα περιουσιακά στοιχεία ΒΒΒ-, αλλά αλλάζουν και οι όροι που θα τα κάνει πλέον δεκτά. Η ρύθμιση που ίσχυε μέχρι σήμερα, έκανε λόγο για αποδοχή τους με μειωμένη αξία κατά 5%, δηλαδή στο 95% της τιμής τους. Πλέον, από 1/1/2011 αυτό αλλάζει ως εξής :

α)Οι νέες περικοπές θα εξαρτώνται από την ρευστότητα των παγίων περιουσιακών στοιχείων, με τα πλέον ρευστά να έχουν και τη μικρότερη μείωση.

β)Οι νέες μειώσεις θα είναι τουλάχιστον σε ύψος 5% και όχι μικρότερες. Το 5% πλέον θα διατηρείται για τα στοιχεία με την μεγαλύτερη αξιοπιστία

γ)Δεν θα υπάρξει αλλαγή στο ποσοστό περικοπής των παγίων περιουσιακών στοιχείων που εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών.

δ)Oι νέες μειώσεις δεν θα υπονοούν μια υπερβολική μείωση στην εγγύηση που παρέχεται από την ΕΚΤ.

Οι ακριβείς λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2010 ενώ επίσης τονίζεται πως από 1/1/2011 δεν θα γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ σαν εγγύηση τα εξής:

1)Πάγια περιουσιακά στοιχεία σε άλλο νόμισμα πέραν του ευρώ

2)Πάγια περιουσιακά στοιχεία από πιστωτικά ιδρύματα που αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής στις "μη οργανωμένες αγορές"

3)Πάγια περουσιακά στοιχεία που έχουν άλλη αποδεκτή εγγύηση

 
website counter
friend finderplentyoffish.com