Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Citi: Ακριβό το πακέτο στήριξης για την Ελλάδα

Ακριβό χαρακτηρίζει η Citi το κοινό πακέτο στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, λόγω επιτοκίου, παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερο από ότι αναμενόταν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, ο οίκος εκτιμά ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές και ριζικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό τη βελτίωση της μειωμένης ανταγωνιστικότητας και τον περιορισμό των υψηλών δημόσιων δαπανών.Η Citi αναφέρει ότι το συνολικό πακέτο διαμορφώνεται σε 40-45 δισ. ευρώ, ενώ τα 30 δισ. ευρώ που προέρχονται από την Ευρωζώνη καλύπτουν πλήρως τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας για το υπόλοιπο του 2010 και κάποιο μέρος του δανεισμού το 2011.

Η αναλύτρια της Citi Giada Giani εκτιμά ότι «το spread στο επίπεδο των 350 μονάδων βάσης, σε περιβάλλον ανοδικών τάσεων των επιτοκίων, καθιστά υπερβολικά υψηλό το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα, αναφορικά με την προσπάθειά της να σταθεροποιήσει το χρέος της ως ποσοστό του ΑΕΠ, δεδομένου του αδύναμου outlook για την ανάπτυξη του ονομαστικού ΑΕΠ».

Η εφαρμογή του πρόσφατου πακέτου μέτρων λιτότητας πρέπει να συνοδεύεται από μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και φορολογικού συστήματος, καθώς και της αγοράς εργασίας, συνεπώς το πρόγραμμα του ΔΝΤ είναι καίριας σημασίας», προσθέτει η ίδια.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com