Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Κυρ. Μητσοτάκης: Ελλιπής η προετοιμασία για τις πυρκαγιές

Εξαιρετικά ελλιπή κρίνει ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, την προετοιμασία για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


ε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, αναφέρει ότι "παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, δεν έχει σημειωθεί καμία ουσιαστική πρόοδος για τη βελτίωση του μοντέλου δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης". Επίσης, σημειώνει ότι δεν έχουν υλοποιηθεί έργα στον τομέα της πρόληψης, όπως συντήρηση οδικών δικτύων και καθαρισμοί δασών, δεν έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση και ενίσχυση της Δασικής Υπηρεσίας και δεν έχει ολοκληρωθεί η ένταξη της Αγροφυλακής στο σύστημα δασοπροστασίας.

"Ανάλογη κατάσταση επικρατεί στους τομείς της καταστολής, της πολιτικής προστασίας, της ευαισθητοποίησης των πολιτών και του συντονισμού εθελοντικών ομάδων ενώ, τόσο ο τρόπος κατανομής των πόρων πυροπροστασίας, όσο και ο βαθμός αξιοποίησής τους, ακολουθεί την ίδια αναποτελεσματική πρακτική προηγούμενων ετών", προσθέτει ο βουλευτής της Ν.Δ.

Εκτιμά ότι τίποτα ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει φέτος σε σχέση με την περσινή αντιπυρική περίοδο και αναφέρει ότι το περασμένο καλοκαίρι, "το ΠΑΣΟΚ διαρρήγνυε τα ιμάτιά του και είχε δεσμευτεί ρητά ότι θα αναθεωρούσε και θα βελτίωνε το σύστημα δασοπροστασίας στη χώρας μας". Όπως πρόσθεσε, οι ελλείψεις αφήνουν έκθετη την κυβέρνηση.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com