Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ανοίγει ο δρόμος για την αναπλήρωση του εισοδήματος των πιλότων

Ρύθμιση που επιτρέπει στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών να αναπροσαρμόσουν με κοινή τους απόφαση τα επιδόματα κινδύνου που λαμβάνουν στρατιωτικοί, περιλαμβάνουν τα νομοσχέδια για την υλοποίηση του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας.


Με τη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα αναπλήρωσης του εισοδήματος που χάνουν, εξαιτίας της κατάργησης της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων. Παράλληλα, προωθείται ρύθμιση με την οποία θα εξαιρούνται οι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (λόγω εξάντλησης του ορίου ηλικίας του βαθμού τους, επειδή τερμάτισαν ευδοκίμως την υπηρεσία τους, λόγω προαγωγής νεότερων κλπ.) από το μέτρο μη καταβολής των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας.

Τέλος, προβλέπεται ότι και οι στρατιωτικοί που έχουν θεμελιώσει ή θεμελιώνουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010 συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα μπορούν να παραμείνουν στις υπηρεσίες τους χωρίς να θιγούν από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό.

Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Άμυνας, Ευαγ. Βενιζέλος ζήτησε από τους αρχηγούς των Επιτελείων να λάβουν μέτρα για τη διευκόλυνση των αξιωματικών και των οικογενειών τους σε θέματα όπως οι μεταθέσεις και οι τοποθετήσεις, το κόστος χρήσης των κατοικιώ και το κόστος πρόσβασης στις εγκαταστάσεις θερινών διακοπών.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com