Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

«Ευφυής Θεσσαλονίκη» : Τρόποι τόνωσης της εμπορικής κίνησης

Μια σειρά παραμέτρων σχετικά με την τόνωση της εμπορικής κίνησης στην αγορά της Θεσσαλονίκης, όπως η παροχή ενημέρωσης των καταναλωτών (μέσω ενός site) σχετικά με τις θέσεις ελεύθερου πάρκινγκ και τις προσφορές των καταστημάτων αλλά και πληροφορίες για το μικροκλίμα και την κυκλοφοριακή κίνηση στην πόλη ή τις εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εκθέσεων της Helexpo, εξετάζει μελέτη που έχει πραγματοποιήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (ΑΠΘ), υπό τον τίτλο «Ευφυής Θεσσαλονίκη».


Από την γκάμα των παρεχόμενων πληροφοριών / υπηρεσιών δεν θα απουσιάζουν και εκείνες που συνδέονται με τον τουρισμό της πόλης και την ηλεκτρονική ξενάγηση των ενδιαφερομένων.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχαν η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κωστή Χαντζαρίδη και την γενική διευθύντρια του Συλλόγου, Χριστίνα Μολφέση.

Όπως έγινε γνωστό, η συγκεκριμένη μελέτη θα συζητηθεί σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα με συμμετοχή της υφυπουργού και των μελών της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ.

Στο συνάντηση συζητήθηκαν και οι πρωτοβουλίες του ΕΣΘ για τόνωση της εμπορικής κίνησης, όπως έγινε προ ημερών με την πεζοδρόμηση κεντρικών οδών. Με την ευκαιρία ο κ. Χαντζαρίδης ανακοίνωσε πως σκοπεύουν να επαναλάβουν το εγχείρημα στην 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Συζητήθηκε ακόμη και το έργο με τίτλο "Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του ΕΣΘ προς τα μέλη του", το οποίο προτείνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος Μακεδονίας - Θράκης και του Αξονα Προτεραιότητα 4.

Αντικείμενο του έργου είναι η δημιουργία ενός Portal που θα περιλαμβάνει: την ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας e-learning και το Web TV, προκειμένου, μέσα από την εν λόγω πλατφόρμα, να παρέχεται η δυνατότητα στα μέλη του και τους εργαζομένους σ’ αυτά να ενημερώνονται για τα προγράμματα κατάρτισης που θα είναι διαθέσιμα κάθε περίοδο, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα στον εμπορικό σύλλογο να παρέχει υπηρεσίες προς τα μέλη του όπως η έκδοση πιστοποιητικών και η παροχή ενημέρωσης για προσφορές.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com