Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προκαλούν οι Σκοπιανοί με την "Μακεδονική" προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης

Τα Σκόπια ανέλαβαν την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης και ο Αντώνιο Μιλοσόσκι την ονόμασε ¨Μακεδονική" προεδρία στην σημερινή πρώτη συνεδρίασε.


Κανείς από τος Υπουργούς των χωρών δεν διαμαρτυρήθηκε. Μετά την έντονη διαμαρτυρία του Έλληνα αναπληρωτή Υπουργού των Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για τη χρήση του όρου " Μακεδονική προεδρία " στο Συμβούλιο των Υπουργών, ο υπουργός εξωτερικών της ΠΓΔΜ, προχώρησε σε περαιτέρω διευκρυνήσεις, αναφέροντας ότι η χώρα του ακολούθησε την καθιερωμένη διαδικασία στο ΣτΕ. Το Βασίλειο της Ισπανίας δεν προήδρευσε με αυτή την ονομασία, αλλά ως " Ισπανική προεδρία ". Για τη Δημοκρατία της Σλοβενίας μιλούσαμε για την " Σλοβένικη προεδρία " το ίδιο και για την Ελβετία. Με άλλα λόγια χρησιμοποιούμε το επίθετο που απορρέει από το όνομα της χώρας και εμείς ακολουθήσαμε αυτήν την τακτική χρησιμοποιώντας το επίθετο που απορρέει από το όνομα με το οποίο γίναμε μέλος του ΣτΕ πριν από 15 χρόνια. Είναι επίσης ένα θέμα πολιτικού ρεαλισμού ".

Ο Α. Μιλόσοσκι πρόσθεσε ότι πρόκειται για θέμα " μη σημαντικό " καθότι δεν συνδέεται με τους στόχους της προεδρίας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Α. Μιλοσόσκι, τα Σκόπια περιμένουν να πάρουν ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων κατά την Πολωνική προεδρία, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του 2011.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com