Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Αδιανόητο να βγάζουμε λεφτά στη πλάτη της Ελλάδας

Οι μεταρρυθμίσεις που η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει «είναι σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν» και οι θυσίες που πρέπει οι Έλληνες να κάνουν «είναι αφόρητες», δήλωσε ο Γάλλος αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ. Ακόμη πρόσθεσε πως είναι αδιανόητο η Ελλάδα να δανείζεται με 5% και όχι μικρότερο επιτόκιο.


"Είστε τελείως τρελοί", δήλωσε ο Γάλλος πολιτικός, απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στους εκπροσώπους των κρατών μελών της Ευρωζώνης στη διάρκεια συζήτησης για την ελληνική κρίση.

"Αυτό που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι πρακτικά αδύνατο", πρόσθεσε, αναφερόμενος στις θυσίες που καλούνται οι Έλληνες να κάνουν και στα οικονομικά μέτρα που επιβάλει η κυβέρνηση. "Δεν δώσαμε τον χρόνο που έπρεπε στον Παπανδρέου για να βρει μια συμβιβαστική λύση", διαμαρτυρήθηκε ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Αναφερόμενος στα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, δήλωσε ότι "πρέπει να υπάρξει συνοχή. Θα δείτε τι έχει να γίνει στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, εάν υπάρξουν και εκεί προβλήματα".

Κατήγγειλε ο Γάλλος πολιτικός το γεγονός ότι η Ελλάδα δανείζεται με επιτόκιο 5% ενώ θα έπρεπε να δανείζεται με πολύ μικρότερο. "Κάνουμε λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο", υπογράμμισε.

"Έχω την εντύπωση ότι όλες οι κυβερνήσεις επαναλαμβάνουν τα λόγια της Μάργκαρετ Θάτσερ, η οποία με αφορμή τα χρήματα που είχε δανείσει το Ηνωμένο Βασίλειο για την Κοινή Αγροτική Πολιτική το 1984, είχε δηλώσει 'θέλω τα λεφτά μου πίσω', απλώς τώρα λένε 'θέλω να βγάλω λεφτά στην πλάτη της Ελλάδας'".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com