Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Αντώνης Σαμαράς: « Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε απόθεμα αξιοπιστίας »

Έλλειμμα αξιοπιστίας καταλογίζει στην κυβέρνηση και τον Γ. Παπανδρέου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την αντίθεσή του με τα νέα σκληρά μέτρα για τους Έλληνες εργαζόμενους και τόνισε με νόημα ότι η χώρα εισέρχεται σε μία περίοδο βαθιάς ύφεσης.


Ο πρόεδρος της Ν. Δ επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει το "τούνελ" του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ακολουθώντας όμως μία πολιτική που δεν θα κόβει κατ' εξακολούθηση μισθούς, αλλά με αντισταθμιστικά μέτρα που θα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.

Όπως ανέφερε, "προέβλεψαν την φετινή ύφεση στο -0.3% και σήμερα παραδέχονται ότι η ύφεση θα είναι υπερδεκαπλάσια, θα φτάσει το -4%. Μας διαβεβαίωναν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης επαρκεί πλήρως, για φέτος. Τώρα ομολογούν ότι έχει ουσιαστικά αποτύχει και επιβάλουν νέα μέτρα πολύ πιο δραστικά, με νέες αυξήσεις εμμέσων φόρων και νέες περικοπές αμοιβών στο δημόσιο".
"Ή μας έλεγαν ψέματα ως τώρα, ή έχουν χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Είτε συμβαίνουν και τα δύο", σημείωσε ο πρόεδρος της Ν. Δ.

"Η χώρα σήμερα κινδυνεύει από τη δόση του συγκεκριμένου φαρμάκου και όχι από την ασθεένεια", τόνισε ο κ. Σαμαράς, καταδεικνύοντας ότι οι μειώσεις των αποδοχών των εργαζομένων θα πνίξουν την κοινωνία. Έδωσε έμφαση στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και της αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα έκανε λόγο για ένα φαύλο κύκλο μεγαλύτερης ύφεσης και επισήμανε ότι μέριμνα όλου του πολιτικού κόσμου σε αυτή τη συγκυρία θα πρέπει να είναι η έξοδος το γρηγορότερο δυνατό από την ομηρεία των πιστωτών μας. Τέλος καταλόγισε στον Γ. παπανδρέου και έλλειμμα δημοκρατίας, καθώς -όπως ανέφερε- "δεν δέχτηκε διάλογο ούτε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν πάρει τις αποφάσεις, που ανακοίνωσε".

 
website counter
friend finderplentyoffish.com