Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Ενημέρωσε τον εισαγγελέα ο Παναγιώτης Μπιτσαξής

Τον εισαγγελέα ενημέρωσε ο γ.γ.Α. Παναγιώτης Μπιτσαξής για τη λίστα με τα 968 φυσικά πρόσωπα που φέρεται ότι αναφέρονται σε έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας. Σύμφωνα με την οποία υποτίθεται ότι διατηρούν καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα της Μαλαισίας και μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και αθλητικοί παράγοντες.


Ο γ.γ.Α. ζητάει από τον εισαγγελέα να διερευνήσει αν η υπόθεση σχετίζεται με τους «ύποπτους» αγώνες που απέστειλε η UEFA στην ΕΠΟ. Παράλληλα ο κ. Μπιτσαξής ζήτησε από τον εισαγγελέα να καλέσει τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και τους δημοσιογράφους που έφεραν το θέμα στη δημοσιότητα, μέσω της εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού «Blue Sky», το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Ο εισαγγελέας έχει ήδη διατάξει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση των «ύποπτων» αγώνων που εντόπισε η UEFA και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κ. Μπιτσαξής του ζητάει να λάβει υπ όψιν του τα όσα υποστήριξε στην εκπομπή ο δημοσιογράφος Φέρρυ Μπατζόγλου και είναι τα εξής:

α) Ότι υφίσταται έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος η οποία αναφέρεται σε 968 πρόσωπα που είναι κατά κύριο λόγο αθλητικοί παράγοντες οι οποίοι παρατύπως έστειλαν από τουλάχιστον 100.000 ευρώ ο καθένας σε Τράπεζα της Μαλαισίας.

β) Ότι ένας εξ αυτών των προσώπων είναι Πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας της Β’ Εθνικής ο οποίος κατά τα υποστηριζόμενα από τον ως άνω δημοσιογράφο φέρεται να έπαιξε 1 εκ ευρώ στο στοίχημα σε βάρος της ομάδας του και κέρδισε 10 εκ. ευρώ.

γ) Ότι ένα άλλο πρόσωπο πάντα κατά τα υποστηριζόμενα από τον ως άνω δημοσιογράφο περιγραφόμενο ως γιός παράγοντα ομάδας της superleague στοιχημάτισε 1,6 εκ. ευρώ στην ήττα της ομάδος του και απεκόμισε 7 εκ. ευρώ. και φέρεται και αυτός να αναφέρεται στην έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος.

δ) Ότι η έκθεση της Τραπέζης Ελλάδος αφορά έρευνα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο γ.γ.Α. καταλήγει τονίζοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί αν πράγματι υφίσταται έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, από την οποία προκύπτουν στοιχεία για προσυμφωνημένους αγώνες με σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό και άλλα ποινικά αδικήματα. Επίσης χρήζει διερεύνησης για το αν σε αυτές τις πράξεις συμμετείχαν αθλητικοί παράγοντες, καθώς και τα πρόσωπα που περιγράφει ο κ. Φέρρυ Μπατζόγλου και για το σκοπό αυτό θα πρέπει να κληθούν οι δημοσιογράφοι της εκπομπής, καθώς και τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας της Ελλάδας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com