Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΥΠΟΙΑΝ: Ο Κ. Χατζηδάκης κάνει προτάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί

«Όσα προτείνει ως 'πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη' είτε έχουν ήδη γίνει είτε εξελίσσονται», απάντησε το υπουργείο Οικονομίας σε όσα πρότεινε ο τομεάρχης Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.



"Ο κ. Χατζηδάκης ως βασικός υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης γνωρίζει πολύ καλά ότι η διακυβέρνηση της Ν.Δ. άφησε πίσω της 'αραχνιασμένα επενδυτικά σχέδια', σχεδόν μηδενική απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ και παντελή απουσία αναπτυξιακής προοπτικής στον τόπο", αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Όσον αφορά σε όσα υποστήριξε ο Κ. Χατζηδάκης, το υπουργείο υποστήριξε:

• Τα προγράμματα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η πρωτοβουλία JEREMIE ήδη υλοποιούνται

• «Οι περιττές και ανούσιες διαβουλεύσεις», κατά την αξιολόγηση του κ. Χατζηδάκη, είναι στοιχείο δημοκρατίας που εξασφαλίζει τη διαφάνεια στην διακυβέρνηση της χώρας.

• Η συντονιστική ομάδα κρούσης που θα επιδιώξει να επιλύσει προβλήματα σε θέματα επενδύσεων έχει ήδη συσταθεί και προσπαθεί να ξεμπλοκάρει περίπου 20 επενδυτικά σχέδια, τα οποία ήταν «συρταριασμένα» για περισσότερο από 6 χρόνια.

• «Η επιδίωξη συνεννόησης με την Κομισιόν για την ελάφρυνση του προϋπολογισμού μέσω της εκταμίευσης όλης της κοινοτικής χρηματοδότησης» γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Χατζηδάκης ότι δεν μπορεί να γίνει. Άλλωστε, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να πετύχει προνομιακή σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που δεν συνέβη, με αποτέλεσμα η απορροφητικότητα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ τον Οκτώβριο του 2009 να βρίσκονται κάτω από το 3%.

• Το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προχωρά στην υλοποίηση ενός διαφανούς και ρεαλιστικού σχεδίου Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, αντί των προτεινόμενων απευθείας αναθέσεων ή συμβάσεων παραχώρησης που προτιμά ο κ. Χατζηδάκης.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com