Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Τρία μεγάλα «γιατί» για το σκάνδαλο των φαρμάκων

Η κόντρα μεταξύ του κυβερνητικού βουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή και των αρμοδίων υπουργών για το μείζον θέμα της τιμής των φαρμάκων στην χώρα μας που φέρεται να έχει ζημιώσει τον δημόσιο κορβανά με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ δεν λέει να κοπάσει.


Θεωρώντας ότι πρέπει να υπάρξει δημόσια τοποθέτηση της Λ. Κατσέλη, ο κυβερνητικός βουλευτής απέσυρε πρόσφατη επίκαιρη ερώτησή του, δεσμευόμενος ότι θα την επανακαταθέσει ώστε να είναι υποχρεωμένη σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής η υπουργός οικονομίας, ανταγωνιστικότητας και ναυτιλίας να δώσει το παρών και να απαντήσει.

Στην ερώτησή του που κατατέθηκε στις 18 Μαϊου, ο Π. Κουρουμπλής χαρακτηριστικά αναφέρει ότι, την τελευταία δωδεκαετία παρόλο που έχει λήξει το «πατέντο» εκατοντάδων φαρμάκων, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου δεν έχει προβεί σε υποτιμολόγηση της τιμής τους κατά 20%.

Όπως ισχυρίζεται ο επερωτών, συνεπεία της εν λόγω σοβαρής παράλειψης υπήρξε σοβαρή οικονομική ζημιά του κράτους που επιβάλλεται άμεσα να αποκατασταθεί. Εγκαλώντας εμμέσως πλην σαφώς και τη νέα ηγεσία του υπουργείου για απραξία, ο Π. Κουρουμπλής προχωράει σε μιά σειρά ερωτημάτων που χρήζουν ξεκάθαρης απάντησης. Συγκεκριμένα : Γιατί η νέα ηγεσία του υπουργείου δεν έχει προβεί ακόμα σε έρευνα των πεπραγμένων της παραπάνω επιτροπής; Γιατί δεν έχει ακόμα αναθέσει την υπόθεση σε δημόσια αρχή ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το δημόσιο και ο αριθμός των φαρμάκων που έπρεπε να υποτιμολογηθούν; Γιατί δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε εφαρμογή του πόθεν έσχες των τελευταίων 10 ετών για όσους συμμετείχαν στην επιτροπή υποτιμολόγησης των φαρμάκων του Υπουργείου Οικονομίας;

Τρία σημαντικά “γιατί” που η αρμόδια υπουργός απέφυγε δια της απουσίας της να απαντήσει (κλήθηκε αντ’ αυτής ο υφυπουργός Μάρκος Μπόλαρης), υποχρεώνοντας τον επερωτώντα βουλευτή να επανακαταθέσει την ερώτηση. Διελκυνστίδα, λοιπόν, μέχρι να δοθούν οι πρέπουσες απαντήσεις και οι προθέσεις της κυβέρνησης ξεκάθαρα να αποσαφηνιστούν. Ο χρόνος αναμονής επί του συγκεκριμένου θέματος με τον οποίον έχει πιστώσει την κυβέρνηση του κόμματός του ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, μοιάζει να εκπνέει.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com