Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Nέες περικοπές για βουλευτές και υπάλληλους της Βουλής

Περικόπτονται περισσότερο οι αποδοχές βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής, μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου του Σώματος, Φιλ. Πετσάλνικου.


Στους βουλευτές δεν θα καταβληθούν δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας ενώ προβλέπεται και επιπλέον περικοπή 8% στα επιδόματα πέραν του 12% που είχε αποφασιστεί τον Μάρτιο. Επίσης περικόπτονται το επίδομα λειτουργίας γραφείου και τα έξοδα κίνησης. Για τους υπαλλήλους, εκτός από την περικοπή των κοινών για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους επιδομάτων,περικόπτεται επιπλέον 8% το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης και κίνησης. Η μείωση φθάνει συνολικά σε 20%.

Σχετικά με το "15ο και 16ο μισθό", οι οποίοι σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής είναι ειδικό επίδομα λόγω ειδικών συνθηκών εργασίας,το οποίο καταβάλλεται από το 1929 , θα καταβάλλεται μειωμένο και φορολογούμενο ανά μήνα με περικοπή 39% γιά τους χαμηλόμισθους και εως 50% για τα υψηλότερα κλιμάκια.

Να σημειωθεί ότι οι ετήσιες αποδοχές των βουλευτών, μετά και τις νέες περικοπές μειώνονται κατά 18.000 ευρώ και ο κ. Πετσάλνικος ζήτησε την έγκριση της απόφασης της διάσκεψης των προέδρων γιά περαιτέρω περικοπές σε δαπάνες και μισθούς του κοινοβουλίου λόγω της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Πετσάλνικος, "το κόστος της λειτουργίας της Δημοκρατίας μας ανέρχεται σε 3,5 τοις χιλίοις επί του συνολικού προϋπολογισμού και η διεκπεραίωση της αποστόλής των βουλευτών σε 1 τοις χιλιοις του συνολικού προϋπολογισμού".

Αναφερόμενος σε απόψεις γιά μείωση αριθμού των βουλευτών στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών υπογράμμισε ότι σε άλλες χώρες οι βουλευτές είναι πολύ περισσότεροι όχι μόνο όπου υπάρχει βουλή και γερουσία αλλά και σε μικρότερα πληθυσμιακά κράτη.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com