Κατατέθηκε στη Βουλή από τον αρμόδιο υπουργό Παύλο Γερουλάνο το σχέδιο νόμου «ρυθμίσεις θεμάτων υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού», όπου μεταξύ άλλων προβλέπει το διαχωρισμό διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου στην ΕΡΤ, την κατάργηση των θέσεων των εντεταλμένων συμβούλων, το νέο καθεστώς προσλήψεων έκτακτου προσωπικού και την παύση του καθεστώτος των συμβασιούχων έργου.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται και ο διαχωρισμός προέδρου και Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, ρυθμίζεται η καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους εργάστηκαν ή εργάζονται ακόμη σε υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και σταμάτησαν να αμοίβονται, με την κατάργηση του ειδικού λογαρισμαού, τον Νοέμβριο του 2008.
Ταυτόχρονα παρατείνονται μέχρι τέλος του έτους οι αποσπάσεις προσωπικού του ΟΠΑΠ στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων.
Παρά τις γενικότερες σχετικές μειώσεις στο δημόσιο τομέα αυξάνεται σε 180 ημέρες κατά έτος το όριο των εκτός έδρας μετακινήσεων για το εξειδικευμένο και το επιστημονικό προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού.
Αλλάζουν χέρια τα Ολυμπιακά Ακίνητα
Τέλος, σημαντικές είναι οι ρυθμίσεις που αφορούν τα τουριστικά και ολυμπιακά ακίνητα. Το σύνολο των μετοχών της εταιρείας "Ολυμπιακαά Ακίνητα" μεταβιβάζεται στην ανώνυμη "Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης" (ΕΤΑ).
Στην ΕΤΑ παραχωρείται η λειτουργία και χρήση του τουριστικού λιμένα Μυτιλήνης, μέχρι την ολοκλήρωση του δημόσιου διαγωνισμού. Στην κυριότητα του ΕΟΤ μεταβιβάζεται η κυριότητα των ακινήτων τα οποία κατασκεύαστηκαν σε δημόσιες εκτάσεις από τον ίδιο τον ΕΟΤ.
Κατεδαφίζονται ολυμπιακές εγκαταστάσεις
Στο νομοσχέδιο διευκρινίζονται και θέματα οργάνωσης στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις κανό - καγιάκ σλάλομ, όπου παρέχεται η δυνατότητα κατεδάφισης, μέχρι 30%, των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η ανέγερση νέων εγκαταστάσεων μέχρι αντίστοιχου ποσοστού του συντελεστή δόμησης.
Επίσης η Γενική Γραμματεία Ολυμπιακής Αξιοποίησης μετονομάζεται σε Γενική Γραμματεία Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής.