Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με έντοκα γραμμάτια

Στο 4,65% διαμορφώθηκε η απόδοση των εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων μετά τη δημοπρασία που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).


Το επιτόκιο είναι μικρότερο από εκείνο που προβλέπεται στη συμφωνία με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, γεγονός που επισημαίνουν και αναλυτές σε δηλώσεις τους στο BBC και το Bloomberg. Οπως σημείωσε ο Π. Χριστοδούλου, επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, στους αγοραστές των ομολόγων περιλαμβάνονται και ξένοι επενδυτές, ωστόσο το ποσοστό συμμετοχής τους στη σημερινή διαδικασία δεν έγινε γνωστό.

Οπως σημειώνει ο ΟΔΔΗΧ κατά τη δημοπρασία υποβλήθηκαν προσφορές ύψους 4,546 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η έκδοση κατά 3,64 φορές.

Σε σχόλιό του το Bloomberg σημειώνει πως το αποτέλεσμα της σημερινής διαδικασίας ενδεχομένως να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, καθώς η χώρα δείχνει πως μπορεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από τις αγορές και να μην στηρίζεται αποκλειστικά στο πακέτο των 110 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε με την Ε.Ε. την ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σημαντική χαρακτηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές αναλυτής της LLBW στο BBC, που προσθέτει όμως ότι το πραγματικό τεστ θα είναι όταν η χώρα ζητήσει δάνεια που η αποπληρωμή τους ξεπερνούν την τριετία του προγράμματος.

Δεν δόθηκε καμία προμήθεια, σημειώνει ο ΟΔΔΗΧ στην ανακοίνωσή του.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com