Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ο κατάλογος των μαρτύρων που καλεί η Εξεταστική για τα ομόλογα

Τον κατάλογο των προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες για το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων κατάρτισε η αρμόδια Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.



Ενώπιον της Εξεταστικής θα κληθούν οι πρώην υπουργοί και υφυπουργοί Β. Μειμάρακης, Σ. Τσιτουρίδης, Γ. Αλογοσκούφης, Π. Δούκας, Π. Παναγιωτόπουλος, Β. Μαγγίνας καθώς και οι νυν Ανδρέας Λοβέρδος, Γ. Κουτρουμάνης και Φ. Σαχινίδης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται και ο πρώην επικεφαλής της επιτροπής "για το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος" Γ. Ζορμπάς, καθώς και πρόεδροι των ασφαλιστικών ταμείων και διοικητές και υποδιοικητές τραπεζών.

Εν τω μεταξύ, νέα κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πυροδότησε το αίτημα της δεύτερης να κληθούν στην επιτροπή οι διατελέσαντες πρόεδροι του ΟΔΔΗΧ από το 1997 έως σήμερα. Το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απορρίφθηκε από την πλειοψηφία, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόππαπας υπενθύμισε ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος ήταν η έρευνα να γίνει από το 2004-2007 και καταλόγισε στη Ν.Δ. "προσπάθεια αποπροσανατολισμού".

Ζημία εκατομμυρίων από την αγορά ομολόγου

Κατά 3.067.762 ευρώ ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την αγορά του δομημένου ομολόγου της JP Morgan, αξίας 280 εκατομμύριων ευρώ, που πήραν τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την απάντηση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ν. Νικολοπούλου. Η ζημία για το Δημόσιο προέκυψε από την επαναγορά του ομολόγου και την αντίστοιχη επιβάρυνση των κρατικού προϋπολογισμού έπειτα από απόφαση της Ν.Δ. την οποία στήριξε και το ΠΑΣΟΚ με την προυπόθεση όμως οι διοικήσεις των ταμείων να στραφούν κατά των αναδόχων.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com