Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

«Η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα χρέη της» εκτιμά στέλεχος της Ε.Κ.Τ.

Σύμφωνα με το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, η Ελλάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει το χρέος της και δεν θα χρειαστεί να κάνει αναδιάρθρωση.



Αυτό αναφέρει στην γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) τονίζοντας πως οι πρόσφατες αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δείχνουν πως η χώρα σκοπεύει να ικανοποιήσει τους όρους που τέθηκαν από κοινού με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

"Η Ελλάδα σκοπεύει να παραμείνει προσηλωμένη στους όρους του προγράμματος που συμφωνήθηκε" δήλωσε. "Η Ελλάδα ανέλαβε την υλοποίηση μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως η μαζική μείωση των κρατικών δαπανών και η σημαντική ενίσχυση του δυναμικού αύξησης των φορολογικών εσόδων" τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Ο Σμάγκι υπερασπίστηκε το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα λέγοντας πως μία χρεοκοπία της χώρας θα προκαλούσε ένα κύμα κερδοσκοπίας σε βάρος άλλων χωρών-μελών της Ευρωζώνης. Κατά τον Σμάγκι το πρόγραμμα βοήθειας του ΔΝΤ-ΕΕ είναι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί πως η Ελλάδα θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Τέλος, επισήμανε πως χρειάζεται να ενισχυθεί το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωζώνης ώστε να μην επαναληφθεί μία παρόμοια κατάσταση με αυτήν της Ελλάδας.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com