Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Θετικές δηλώσεις Γιούνκερ και Ρεν για την ελληνική οικονομία

Θετικές δηλώσεις για την εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας έκανε χθες ο προεδρεύων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Όλι Ρεν μετά το πέρας των εργασιών των υπουργών οικονομίας των 16.


«Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας» , δήλωσε ο κ. Γιούνκερ. Και πρόσθεσε : «Η αίσθηση που αποκομίσαμε από την ενημέρωση που είχαμε από την ενδιάμεση έκθεση της Κομισιόν είναι ότι το πρόγραμμα εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία και δείχνει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να πετύχει τους στόχους».

Από την πλευρά του ο επίτροπος Ρεν, εκτίμησε ότι «το πρόγραμμα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα». Και ανέφερε ότι : «τα αποτελέσματα του 1ου εξαμήνου έχουν ξεπεράσει τους στόχους σε σχέση με τη μείωση του ελλείμματος». Το πρώτο εξάμηνο, είπε, το έλλειμμα μειώθηκε κατά 46% ενώ ο στόχος ήταν 40%.

Πάντως, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ στη συζήτηση για την ελληνική οικονομία επισήμανε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα με τον πληθωρισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com