Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Στην κυκλοφορία τμήμα του κάθετου άξονα που συνδέει την Ε.Ο. με τα ελληνοαλβανικά σύνορα

Στην κυκλοφορία παρέδωσε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού μεταξύ των νομών Κοζάνης και Καστοριάς.


Όπως ανακοινώθηκε, με την παράδοση του τμήματος αυτού (από τον ανισόπεδο κόμβο Βογατσικού μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Αλιάκμονα) ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος από τη Σιάτιστα μέχρι την Κορομηλιά, μήκους 51 χιλιομέτρων που συνδέει την Εγνατία Οδό από το ύψος του νομού Κοζάνης με την Καστοριά και τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Με δηλώσεις του ο κ.Μαγκριώτης αναφέρθηκε στην κατασκευή της Εγνατίας Οδού χαρακτηρίζοντάς την «το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει κατασκευαστεί στη χώρα με τη στήριξη όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων» και έδωσε έμφαση στη σημασία που αποκτά το έργο αυτό με την κατασκευή των κάθετων συνδέσεων με τις Βαλκανικές Χώρες και τα τοπικά και περιφερειακά αναπτυξιακά κέντρα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

«Για εμάς η Εγνατία δεν είναι μόνο ένας διαμπερής οδικός άξονας, είναι ένα δίκτυο υποδομών, ραχοκοκαλιά της Εγνατίας Ζώνης Ανάπτυξης, αποφασιστικός μοχλός της δυναμικής εξωστρέφειας της μεθοριακής ζώνης και της χώρας», είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι το υπουργείο είναι έτοιμο τώρα να δημοπρατήσει και το υπόλοιπο τμήμα του άξονα «Κορομηλιά-Ιεροπηγή/Κρυσταλλοπηγή», κόστους περίπου 120 εκατ. ευρώ, οι πόροι του οποίου είναι διασφαλισμένοι στο τομεακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Για το έργο αυτό είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τελικό στάδιο συνεργασίας με την Αλβανία, γιατί σύμφωνα με πρόσφατη Κοινοτική Οδηγία, «έργα διασυνοριακού χαρακτήρα, πρέπει να έχουν έγκριση για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και από τις δυο χώρες».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com